Raadsvragen: Veiligheid Velsertunnel

Tot de fractie van D66Velsen hebben zich verontruste inwoners en bedrijven gewend naar aanleiding van de berichtgevingen in de media over de veiligheid van de Velsertunnel. Volgens een geheim inspectierapport zou de Velsertunnel onveilig zijn door achterstallig onderhoud en zou het niet voldoen aan de eisen van de Tunnelwet. De fractie van D66Velsen is natuurlijk verontrust over deze berichtgevingen en daarom heb ik namens mijn fractie de volgende raadsvragen gesteld:

Vraag 1 Is de Velsertunnel veilig en voldoet het aan de huidige veiligheidsnormen? Zo ja, waaruit blijkt dat? En zo nee, waarom niet?

Vraag 2 In navolging van vraag 1, heeft dit consequenties voor de geplande renovatie van de Velsertunnel? Zal de renovatie eerder en/of later plaatsvinden? Waarom wel en waarom niet?

Vraag 3 Zijn er naar aanleiding van het inspectierapport en of berichtgevingen in de media herstelwerkzaamheden verricht? Zo ja, waarom en zo nee, waarom niet?

Vraag 4 Gaat het college van B&W in contact treden met Rijkswaterstaat over deze kwestie i.v.m. de verontruste inwoners en bedrijven? Zal er sprake zijn van extra communicatie?

Een gedachte over “Raadsvragen: Veiligheid Velsertunnel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *