Persoonlijk

Hülya Kat (Velsen, 1 augustus 1983) is een Nederlands politica met Turkse roots.

Biografie Geboren en getogen in IJmuiden in de gemeente Velsen, een middelgrote gemeente aan de Noordzeekust van de provincie Noord-Holland. Van 2002 tot 2009  Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen met als afstudeerrichting Bedrijfsrecht;  intellectuele eigendom, arbeidsovereenkomstenrecht en sociale zekerheidsrecht.

Politiek Sinds 2009 actief als D66’er voor een praktische en resultaatgerichte (lokale) politiek  om mensen in staat te stellen hun eigen keuzes te maken. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 met 437 voorkeurstemmen gekozen als raadslid van de gemeente Velsen, van nummer 5 naar nummer 2.  Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 in Velsen van nummer 3 naar 2 verschoven met 642 voorkeurstemmen en daarmee als niet-lijsttrekker de meeste voorkeursstemmen. In maart 2018 als kandidaat raadslid op plek 9 meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen van Amsterdam maar met een uitslag van 8 zetels niet genoeg om deel te mogen uitmaken van de D66-fractie. Met 742 stemmen ook niet genoeg voor een voorkeurszetel, wel meer dan de gekozen nr. 4, 6 en 7. Echter met de deelname aan de coalitie sinds woensdag 30 mei 2018 lid van de gemeenteraad van Amsterdam tot 31 maart 2021. Sinds juli 2012 ben ik bestuurslid van stichting UNESCO Centrum Nederland (onbezoldigd).

Met de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 heeft D66 24 zetels behaald. Het grootste D66-team in meer dan 20 jaar. Op basis van het aantal stemmen, van plek 17 naar 6! Ik wil 15.620 (!) kiezers bedanken voor hun vertrouwen in mij. Dank aan familie, vrienden, kennissen en vrijwilligers voor hun inzet tijdens de campagne. Zonder jullie was dit niet gelukt!

Meer dan 4 miljoen mensen stemden op een vrouw. Daarvan stemden 1,2 miljoen mensen niet op de eerste vrouw. Drie vrouwen komen de Tweede Kamer in dankzij voorkeurstemmen.

Nu aan de slag! 💪💚

Voor een uitgebreide c.v. zie LinkedIn

Passies Als mijn oog op een mooie wolkenpartij valt, kan ik het niet laten om een foto te maken. Voorheen deed ik dat met mijn iPhone, nu maak ik gebruik van een Canon EOS 700D.

Contact? Stuur een e-mail naar: h.kat@tweedekamer.nl of laat een bericht achter op Facebook of Twitter @HulyaKatD66

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *