Persoonlijk

Hülya Kat (Velsen, 1 augustus 1983) is een Nederlands politica met Turkse roots.

Biografie Geboren en getogen in IJmuiden in de gemeente Velsen, een middelgrote gemeente aan de Noordzeekust van de provincie Noord-Holland. Van 2002 tot 2009  Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen met als afstudeerrichting Bedrijfsrecht;  intellectuele eigendom, arbeidsovereenkomstenrecht en sociale zekerheidsrecht.

Werk Als adviseur P&O voor de stafdienst van rechtbank Amsterdam verantwoordelijk voor advies en coaching van de afdelingsleiding en leidinggevenden met betrekking tot alle P&O onderwerpen en samen met andere adviseurs P&O een duidelijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling, uitvoering en borging van de HRM-agenda binnen de rechtbank. Daarnaast informeer ik de afdelingsleiding en leidinggevenden over ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van de arbeidsomstandigheden (wet- en regelgeving) of andere P&O thema’s. Als rechtbankbrede beleidsportefeuille heb ik o.a. Duurzame Inzetbaarheid.

Als Arbo adviseur en Preventiemedewerker ondersteun ik de rechtbank om optimale arbeidsomstandigheden te realiseren. Dit gebeurt via de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Ook adviseer ik en werk ik nauw samen met de Ondernemingsraad (OR) over de te nemen maatregelen voor een goed arbeidsomstandighedenbeleid. Een andere taak is het (mede) uitvoeren van arbo-maatregelen.

Politiek Sinds 2009 actief als D66’er voor een praktische en resultaatgerichte (lokale) politiek  om mensen in staat te stellen hun eigen keuzes te maken. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 met 437 voorkeurstemmen gekozen als raadslid van de gemeente Velsen, van nummer 5 naar nummer 2.  Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 in Velsen van nummer 3 naar 2 verschoven met 642 voorkeurstemmen en daarmee als niet-lijsttrekker de meeste voorkeursstemmen. In maart 2018 als kandidaat raadslid op plek 9 meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen van Amsterdam maar met een uitslag van 8 zetels niet genoeg om deel te mogen uitmaken van de D66-fractie. Met 742 stemmen ook niet genoeg voor een voorkeurszetel, wel meer dan de gekozen nr. 4, 6 en 7. Echter met de deelname aan de coalitie sinds woensdag 30 mei 2018 lid van de gemeenteraad van Amsterdam. Sinds juli 2012 ben ik bestuurslid van stichting UNESCO Centrum Nederland (onbezoldigd).

Voor een uitgebreide c.v. zie LinkedIn

Passies Als mijn oog op een mooie wolkenpartij valt, kan ik het niet laten om een foto te maken. Voorheen deed ik dat met mijn iPhone, nu maak ik gebruik van een Canon EOS 700D.

Contact? Stuur een e-mail naar: h.kat@amsterdam.nl of laat een bericht achter op Facebook of Twitter @HulyaKatOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *