Categorieën
Nieuws

Pllek

Bij het vaststellen van de Actualisatie Investeringsbesluit NDSM-werf 2020 is er een motie van D66, Forum voor Democratie, PvdaA en CU aangenomen om Pllek te behouden als culturele ontmoetingsplaats.

In deze coronatijden staan horeca en cultuur zwaar onder. De NDSM-werf bruist nu door de ondernemers die het gebied aantrekkelijk hebben gemaakt. Pllek is met haar brede culturele programmering een ontmoetingsplek voor alle Amsterdammers en heeft haar toegevoegde waarde voor de stad heeft bewezen. Veel Amsterdammers hebben zich uitgesproken over het behouden van Pllek. Er zijn middels een petitie maar liefst 16.898 handtekeningen opgehaald om de tijdelijke vergunning voor Pllek te behouden tot er een definitieve invulling voor het terrein wordt gerealiseerd. De tijdelijke vergunning voor Pllek loopt af en dat zou betekenen dat een ander initiatief de mogelijkheid krijgt om een tijdelijk concept neer te zetten tot aan de bekendmaking van de definitieve invulling op de lange termijn van de NDSM-werf.  Het is prematuur en onverstandig om Pllek nu te laten verdwijnen.

Het college is verzocht Pllek nu niet te laten wijken voor gelijksoortige initiatieven en te behouden tot het moment dat het moet wijken voor een definitieve invulling op langere termijn;

Indien bekend is wanneer een definitieve invulling op de lange termijn zal worden gerealiseerd, de raad hiervan op de hoogte te brengen samen met de mogelijkheden om Pllek als ontmoetingsplek voor de stad te behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *