Categorieën
Nieuws

Pllek

In het Parool van 8 februari jl. deed Sjoerd Steenbeek, de initiator en eigenaar van Pllek, een noodkreet over het verdwijnen van zijn restaurant voor een ander, tijdelijk concept op de NDSM-werf in Noord.1

Hoewel vanaf het begin duidelijk was dat het huurcontract in 2022 zou aflopen, steekt het dhr. Steenbeek dat Pllek moet wijken voor een ander tijdelijk project in plaats van wijken voor nieuwbouw.

De fractie van D66 acht de ontwikkeling van de oostelijke NDSM-werf tot een aantrekkelijke woon-werkbuurt van groot belang. Het besluit om tot 2028 niet te ontwikkelen, maakt echter dat de ruimte voor tijdelijke initiatieven optimaal benut dient te worden. Het behoud van het unieke culturele karakter van de NDSM hoort hier ook bij.

Gezien het vorenstaande stellen de leden Kat en Bosman, beiden namens de fractie van D66, op grond van artikel 45 van het Reglement van orde voor de raad van Amsterdam, de volgende schriftelijke vragen:

  1. Welke afspraken zijn er door het college gemaakt bij de invulling van de NDSM als een ‘plek voor vernieuwing en experiment?’
  2. Was van tevoren voorzien dat meerdere opeenvolgende, tijdelijke initiatieven nodig waren om de periode tot 2028 te overbruggen?
  3. Acht het college de meerwaarde van behoud van tijdelijke initiatieven die hun waarde voor de stad hebben bewezen zwaarder dan dat van nieuwe tijdelijke initiatieven? Zo niet, waarom niet?
  4. Krijgt Pllek de mogelijkheid mee te dingen als initiatief dat tot 2028 op deze locatie mag exploiteren?
  5. Hoe gaat het college ervoor zorgen dat er geen onnodig gat valt tussen het einde van het huidige initiatief en het begin van een volgende initiatief?
  6. Wat kunnen redenen zijn voor het verlengen van tijdelijke contracten op de NDSM?
  7. In 2019 heeft de Stichting NSDM toegezegd spoedig met een visie, gedragen door alle betrokkenen (waaronder Pllek), te komen. Tot nu toe is er geen visie. Dat betekent dat ook Pllek nog steeds niet weet waar zij aan toe zijn. Is het college bereid een ultimatum te stellen aan de stichting om met een visie te komen die ook duidelijkheid geeft voor (onder andere) Pllek?

Ruim 8500 handtekeningen voor behoud Pllek: https://www.at5.nl/artikelen/200077/ruim-8500-handtekeningen-voor-behoud-pllek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *