Categorieën
Nieuws

Reuring

Sinds 2015 kent IJburg de Reuring markt. Met de jaren is er sprake van een stabiele markt die in economisch, sociaal, ruimtelijk en organisatorisch opzicht goed functioneert en bovenal toekomstperspectief heeft. De markt heeft een verzorgingsgebied dat zich beperkt tot de eigen wijk met een redelijk trouw marktpubliek. Het marktaanbod is redelijk complementair aan het winkelcentrumaanbod. Er is sprake van een bepaalde mate van ‘kruisbestuiving’; de markt op de marktdag voegt naast reuring ook traffic (en bestedingen) toe aan het winkelcentrum. Op dit moment wordt door de gemeente gewerkt aan een nieuw Reuring met toekomstperspectief.

Gezien het vorenstaande heb ik namens D66 de volgende schriftelijke vragen gesteld:

 1. Kan het college de omstandigheden schetsen van het instellen van de Reuring markt in 2017 (naar winkelcentrum IJburg)?
 2. Hoe is het instellingsbesluit van de Reuring markt van 2017 tot stand gekomen? Graag hierin de beslissingsbevoegdheid van het bestuursorgaan en publicatie Staatscourant meenemen, naast de (juridische) consequenties voor de markt.
 3. Welke rol speelt CBRE in het nieuwe instellingsbesluit?
 4. Zal bij het nieuwe instellingsbesluit belangenvereniging CVAH worden geconsulteerd?
 5. Welk kader wordt gehanteerd bij het nieuwe instellingsbesluit?
 6. Is het college op de hoogte van het marktonderzoek van Strabo en DTNP?
 7. Welke voorwaarden zijn relevant voor het instellingsbesluit als het gaat om het aantal plaatsen, marktijden, evenementen en kosten?
 8. In de markt circuleren geruchten dat er slechts plek is voor 23 plaatsen. Wat is hiervan de onderbouwing?
 9. Is het college van mening dat de markten, waaronder Reuring, zelfstandig dienen te functioneren, en moeten kunnen groeien los van een vooraf vastgelegd aantal ondernemers?
 10. In de markt circuleren geruchten dat de sluitingstijd van 16.00 uur zal worden gehanteerd. Wat is hiervan de onderbouwing?
 11. Is het college van mening dat ondernemers zelf goed de markttijden kunnen bepalen mits daarbij geen sprake is van onaanvaardbare overlast voor omwonenden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *